PřEDSTAVENí BMW M3 DTM V MNICHOVě

Článek vložil kopic dne 21.07.2011 Představení BMW M3 DTM v Mnichově

BMW M3 DTM Concept - tak se jmenuje studie auta, které bude hájit barvy mnichovské automobilky příští rok v DTM.

Jak určitě víte, BMW už vloni oznámilo, že se v roce 2012 vrátí do DTM, kde se utká se zbytkem své prémiové konkurence – s Audi a Mercedesem. A protože ten čas příšerně rychle letí, nadešla chvíle představení závodního náčiní a důkladnějšího představení celého projektu.

BMW do příští sezony vyrazí dle očekávání se závodním autem, postaveným na bázi trojkového kupé, které má všechny atributy speciálu DTM, tedy v první řadě monstrózní šířku karoserie s působivým bodykitem a s ještě větším přítlačným křídlem na zádi. Je tu ovšem ještě jeden aspekt.

Vzhledem k tomu, že se aktuální trojková řada chystá už pomalu na odpočinek, dá se předpokládat, že vzhled speciálu bude poněkud nadčasovější a je tedy docela dobře možné, že nám koncept odhaluje i stylistická řešení, která budou použita u příštího kupé trojkové řady, zejména tedy pokud jde o tvar ledvinek, předních světlometů a zadních svítilen, i když v Mnichově tvrdí, že vychází z generace aktuální.

Závoďák bude vybaven osmiválcovým motorem, jenž s předepsaným vzduchovým restriktorem dává výkon přibližně 480 koní, s jejichž pomocí zrychlí na stovku za tři sekundy a vyvine maximální rychlost kolem 300 km/h. K tomu si přidejte nízkou váhu karbonové karoserie.

Současně s prezentací auta byly také oznámeny hlavní závodnické hvězdy BMW – s novinkou bude závodit Andy Priaulx a Augusto Farfus, jen zatím není zřejmé, v jakém týmu. BMW bude totiž spolupracovat se třemi stájemi – Team Schnitzer, Team RBM a Team RMG. Automobilka také oznámila hlavní sponzory svého DTM programu. Stane se jimi síť hotelů Crowne Plaza Hotels & Resorts a Deutsche Post. Barevné ztvárnění aut už bude následně záviset na jednotlivých týmech.

Více fotek: ZDE

Zdroj: autofun.blesk.cz , famousbmw.cz