BMW GRAN COUPE JDE DO VýROBY

Článek vložil kopic dne 01.09.2010 BMW Gran Coupe jde do výroby

Ve světle konkurence Mercedesu CLS a Audi A7 Sportback, jehož premiéra je již v podstatě za námi, potvrdil nyní šéf vývoje BMW Klaus Dräger, že studie BMW Gran Coupe vstoupí do sériové výroby, a sice v modelovém roce 2012.

Na toto prohlášení se horečně čeká již od letošního dubna, kdy se tento koncept představil na autosalonu v Pekingu. Novinka se ve výrobním programu usadí mezi kupé řady 6 (a je možné, že se v jejím označení tato číslovka objeví, již dříve se sepekulovalo o názvu 6 GT) a sedan 7, o čemž má svědčit celkové pojetí vozu. A je třeba připustit, že BMW má v pomyslné kategorii „čtyřdveřových kupé“ na rozdíl od svých konkurentů skutečnou historickou tradici.

Podle Drägera nový model usnadní rozhodování zákazníkům, kteří dosud museli volit mezi „šestkou“, ale příležitostně zvažovali pohodlný přístup k zadním sedadlům poskytovaný „sedmičkou“. V celkovém pohledu je třeba konstatovat, že Gran Coupe je svojí povahou prakticky jediným modelem, který značce BMW v konfrontaci se stávající a budoucí konkrencí od Mercedesu a Audi dosud chyběl.

 

Autor článku: Duchoň Jiří

Zdroj: www.autorevue.cz